Nieuws.

IBM’s Watson speelt rol in kankerbestrijding

IBM Watson logo De supercomputer Watson van IBM gaat een rol spelen in de bestrijding van kanker. Begin 2011 kwam Watson in het nieuws toen de computer twee menselijke quizkampioenen wist te verslaan in de Amerikaanse show Jeopardy. Het systeem is doorontwikkeld en zal dokters gaan helpen bij de strijd tegen kanker.
De prestaties van de computer zijn volgens IBM met 240 procent verbeterd sinds de tv-show.

Watson haalt uit alle data de informatie die doktoren nodig hebben om beslissingen te maken. Watson maakt dus geen beslissingen, maar maakt het werk van doktoren wel gemakkelijker.
Met het computersysteem kunnen specialisten betere diagnoses stellen en behandelingen bepalen.

Watson heeft ‘geleerd’ van meer dan 600.000 medische bewijsstukken, twee miljoen tekstpagina’s uit 42 medische tijdschriften en klinische proeven op het onderzoeksgebied van oncologie. Watson kan door anderhalf miljoen patiëntendossiers spitten en daarmee de doktoren voorzien van statistische evidentie om voor bepaalde behandelingen te kiezen. En dit slechts in een paar seconden.
Wilt u meer weten over de rol van Watson in de medische wereld? Lees dan het artikel in de volgende uitgave van THINQ Magazine.

Bron: THINQ Magazine, 11 februari 2013.