"de rijke IBM software portfolio.."

IBM heeft in de loop van haar bestaan een enorme portfolio aan software producten voorgebracht. Veel daarvan is 'technische' geori├źnteerd (besturingssystemen, databases, middleware, tools voor beheer en ontwikkeling en producten voor web- en netwerken).
De afgelopen jaren heeft IBM middels eigen ontwikkeling en d.m.v. aquisities haar producten scala uitgebreid met complete oplossingen. Deze zijn er voor verschillende industrie├źn en branches.
Onderstaand schema geeft weer hoe IBM software zich richting de markt presenteert:

 • Smarter Cities, Smarter Commerce, Smarter Analytics, Social Business, Watson Solutions
  - 5 oplossing suites naar industriesector

 • Big Data Analytics, Mobile Enterprise, Security Intelligence, Cloud & Optimized Workloads,
  Pure Systems

  - 5 middelware platforms naar toegepaste technologie gebied

 • En met onderliggend aan genoemde suites en platforms:

 •   Tivoli   ,   Information Management   ,   Security Systems   ,   Rational   ,   WebSphere  

 • - IBM software brands per technisch thema.
Wat betreft de licensering van de IBM software zijn er bovendien nog al wat licentiemodellen van toepassing. Deze zijn o.a. afhankelijk van het fysieke platform, aantal processoren, aantal Value Units, aantal virtuele machines, aantal servers en gebruikers etc. Op System z is er bovendien nog sprake van 'huur' mainframe software (MLC) naast 'koop' (OTC).
Als IBM Software partner de schone taak om U wegwijs te maken bij uw keuzes, aanschaf en contractbeheer. Grip op wat je aan licenties hebt, nog gebruikt en nodig hebt is een vereiste om de kosten te kunnen bewaken en om het beste rendement uit de investeringen te behalen.
Onze activiteiten en meerwaarde lichten we nader toe.

Product advies

Goed advies bij selectie van IBM software oplossingen en specifieke producten begint bij de achterliggende behoefte aan oplossingen van een organisatie. IBM heeft een fantastisch breed assortiment aan top kwaliteit software producten. We helpen u om door het enorme IBM software bos de voor uw organisatie juiste software te blijven/gaan zien.

Gespecialiseerd z/OS software advies

We zijn door IBM aangesteld als gespecialiseerd IBM System z software partner. Vanuit onze ruime kennis en ervaring bieden we hulp en advies m.b.t. z/OS gerelateerde software. We maken configuraties van zowel de huur- (MLC)als de koop-software (OTC) en adviseren u bij eventuele aanschaf, uitbreiding of implementatie keuzes.
Daarnaast kunnen we u helpen met het periodiek 'meten' van het softwaregebruik. IBM hanteert een scala aan verschillende licentievormen waarbij de licentiekosten mede afhankelijk zijn van het daadwerkelijke gebruik, waarbij wel een vereiste is dat er volgens bepaalde procedures wordt gemeten.

Begroten softwarekosten

Begroten/offreren van IBM software licenties. Dankzij onze diepgaande kennis van de IBM softwarepricing en upgrade mogelijkheden helpen we u aan de juiste software voor de beste prijs. Zowel t.a.v. de mogelijke aanschaf van softwarelicenties onder Passport Advantage contract of MLC en OTC licenties voor System z.
En er is echt wat te winnen door de jaarlijkse software contract renewal op tijd voor te bereiden. We hebben zeer veel ervaring met deze trajecten; maak daar gebruik van.

Linux op System z

Advisering m.b.t. het toepassen van System z als Linux platform.
We onderzoeken samen met u in hoeverre er voordelen in uw situatie zijn te behalen. (financieel, beheersmatig, security, beschikbaarheid en schaalbaarheid). Zeker indien System z al wordt gebruikt voor uw ICT, kan het zeer interessant zijn ook Linux te draaien op deze robuuste, schaalbare en goed beveiligde en beheerde mainframe omgeving i.p.v. aanschaf van bijvoorbeeld een reeks van op INTEL gebaseerde systemen. Het gemak om snel Linux omgevingen beschikbaar te stelen voor gebruikers is indrukwekkend.

Compliance

We kunnen uw organisatie bijstaan om zo goed mogelijk compliant te worden/blijven m.b.t. de IBM software licenties. Hierdoor worden compliance risico's verminderd en neem de kans op 'onverwachte' software aanschaf. We kunnen helpen de benodigde tools te implementeren om uw software gebruik te kunnen meten waardoor u in staat bent uw contractuele verplichtingen op tijd na te komen en 'ongeplande' licentiekosten te voorkomen.

Informeren

We informeren onze relaties graag in overleg periodiek m.b.t. de voor u relevante IBM software nieuws en annonceringen. We kennen de weg binnen het 'grote' IBM, en kunnen u helpen om zaken voor elkaar te krijgen en/of de juiste personen erbij te betrekken.

Meer weten?

Geef simpelweg op het contactformulier uw verzoek of vraag weer en we helpen u graag verder.
naar contactformulier ->